Tiny Living

De confrontatie met zowel de ecologische crisis als de sociale crisis waarin we ons bevinden, heeft me ertoe gebracht te kiezen voor een minimalistische levenswijze.
Ik woon in een tiny house (zo’n 21m² groot) waarin ik eet, werk, relax, bezoek ontvang en slaap. Aangezien ik heel klein woon, moet ik ervoor zorgen dat ik niet teveel spullen heb. Ontspullen, minimalisme en consuminderen zijn voor mij een evidentie geworden.
Daarnaast is het een sport geworden om zo weinig mogelijk afval te produceren. Samen met een groepje gelijkgestemden bekijk ik hoe we ons huishoudelijk afval steeds verder kunnen verminderen. Volledig afvalvrij leven lukt me nog niet, maar we komen steeds dichter in de buurt…
Door klein en eenvoudig te leven, hoop ik mijn ecologische voetafdruk drastisch te verkleinen.
Daarnaast is deze manier van leven ook een pak goedkoper dan wanneer je in een groot huis woont dat je moet verwarmen, vullen met spullen die je ook op tijd moet vervangen of herstellen, opruimen, poetsen, … Klein en simpel leven laat toe om op den duur minder te werken en meer tijd te hebben voor de zaken die je belangrijker vindt, zoals tijd voor stilte, voor sociale contacten, voor vrijwilligerswerk, voor verbinding met anderen die met gelijkaardige thema’s bezig zijn, …
Tot slot is deze manier van leven ook gezonder: minder stress, minder gejaagdheid, minder vuiligheid die in je lichaam komt (ik eet vooral bio, vegan en ik maak mijn verzorgingsproducten zelf), …

Wil je graag meer weten? Ga dan zeker eens kijken op mijn tiny blog.