Schrijfster en uitgever

Al van jongs af aan voelde ik het verlangen om te schrijven. Regelmatig probeerde ik als kind zelf een boek te schrijven maar dan stelde ik snel vast dat het niet lukte. Mijn opstellen op school werden wel goed onthaald maar met mijn verlangen om meer dan een opstel te schrijven, kwam ik niet vooruit. Op den duur stopte ik dat verlangen veilig diep weg en bestempelde het als een kinderlijke fantasie.

Tot ik in 2004 in de opleiding Transpersoonlijke Psychotherapie me liet verleiden tot een schrijfopdracht. Ik moest een metaforisch verhaal schrijven bij een persoonlijke situatie van iemand uit de groep. Tot mijn grote verbazing bleek dit als vanzelf te gaan. Ik vond een plek in mezelf waar ik niet moest nadenken over dat verhaal en niets moest verzinnen, maar waar het verhaal zichzelf ontvouwde. Ik moest enkel opschrijven wat ik in gedachten zag gebeuren.
Deze ervaring raakte me zo dat ik hier thuis verder mee ging experimenteren.
In mijn werk als psychotherapeute begon ik deze werkvorm toe te passen: ik schreef verhalen specifiek gericht op kinderen die ik in begeleiding had. In zo’n verhaal wordt het probleem waar het kind mee worstelt op een metaforische wijze vertaald naar een sprookjeswereld.
Ik merkte dat de kinderen voor wie ik zulk verhaal schreef, hier heel erg door geraakt werden en sommigen begonnen grote stappen te zetten in hun groeiproces.
Dit moedigde mij aan om te blijven schrijven.

Ik begon ervan te dromen om mijn eigen verhalen te kunnen uitgeven, zodat niet alleen de kinderen in mijn praktijk van deze verhalen kunnen genieten.

Na heel wat omzwervingen besloot ik om mijn verhalen zelf uit te geven. Meer nog: ik wilde ook anderen helpen om hun geesteskinderen op de wereld te zetten. En zo is op 1 december 2012 wave geboren.
Met wave wil ik duurzame boeken op een duurzame manier uitgeven. Daarbij wil ik vooral ruimte geven aan onbekend talent.

Van mijn hand verschenen tot nu toe:
De schat in de stilte
Straal Stella, straal!

Op dit moment is de uitgeverij niet meer actief.

Meer info over wave: www.uitgeverijwave.be